zondag 23 oktober 2011

Appelmoeskoek

150 gr Zachte Boter
200 gr Bruine Suiker
3 Eieren
300 gr Bloem
1 snufje Zout
1,5 tl Natron (zuiveringszout)
1 el Kaneel
1 mespunt Kruidnagelpoeder
1 mespunt Kardemompoeder
80 gr Rozijnen (eventueel geweld in rum)
200 gr Appelmoes (Of bijv. abrikozenmoes, ook lekker!)
Bakvorm van ongeveer 35 X 25 cm
Bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hetelucht)

Klop de Boter & Suiker schuimig
Roer de Eieren er stuk voor stuk door
Doe de Bloem erbij en roer die er goed door
voeg de overige ingredienten toe en meng alles goed.

bedek de bodem van de vorm met Bakpapier
schep het beslag daarop en strijk het glad
Bak de koek 20-30 minuten in het midden van de oven
laat hem afkoelen.

Eventueel kan je er dan nog wat Poedersuiker over strooien
maar de koek is zelf al aardig zoet, dus dit is naar smaak.

*Met deze koek kan je eindeoos varieren,
je zou bijv. ipv rozijnen ook studentenhaver kunnen doen
of 100 gr bakvaste chocoladedrops ipv de rozijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten