zondag 16 oktober 2011

Baileystaart met Chocolade

BAILEYSTAART MET CHOCOLADE
16 stukken ongeveer

springvorm van 26 cm rond
175 gr boter
1 z vanillesuiker
4 eieren
2 tl bakpoeder
100 gr chocoladevlokken
400 ml slagroom
2 z klopfix
150 gr suiker
zout
300 gr + beetje bloem
150 ml Volle yoghurt
75 ml + 7 el Baileys (die goedkope vd Lidl gebruik ik altijd!)
100 gr Nougatine

Vet de springvorm in en bestrooi hem met een beetje bloem
verwarm de oven voor op 150 graden (Let op ! dit is de temp. vd Hetelucht-oven)
Roer de Boter, Suiker, Vanillesuiker en snufje zout door elkaar
doe de eieren 1-voor-1 bij
meng de bloem, bakpoeder, yoghurt & baileys erdoor
schep daar 3/4 deel vd vlokken en 3/4 deel nougatine door

doe het beslag in de vorm en bak hem 40 minuten
laat de boden Goed afkoelen voor verder gebruik!!

Slop de slagroom met klopfix heel stevig
doe er daarna 5 el Baileys door
verdeel de room over de taart en strooi de overige vlokken/nougatine erover
voor serveren de laatste 2 el baileys erover druppelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten