*recept van mn moeder*
Eenvoudig & snel te maken,
erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes & (vega) vlees.
Of doe ze als bijgerecht, bijvoorbeeld op een Buffet !
1 pond Spercieboontjes (Vers, niet uit blik!)
10 plakjes Kaas, Belegen of Oud.
10 plakjes Bladerdeeg
1 Losgeklopt Ei.
Leg de plakjes Bladerdeeg van elkaar op een bord/plank te ontdooien
Haal de Bakplaat uit de oven.
Verwarm de oven voor, volgens de verpakking vh Bladerdeeg
Kook de Boontjes beetgaar
laat ze Goed afkoelen en als ze helemaal koud zijn
maak je er 10 gelijke porties van.
rol om iedere portie een plakje Kaas
daarna rol je ze in een plakje Bladerdeeg
(deze kan je in de lengte eerst iets uitrollen eventueel)
Leg de pakjes op de Bakplaat,
Zorg dat de Zijkanten van de pakjes dicht zijn
en ze met de gladde kant boven liggen zodat ze niet open kunnen gaan.
Bestrijk ze met het losgeklopte Ei
bak ze ca 20 minuten af in het midden van de oven.
*Je kan eventueel een dun plakje katenspek om de boontjes doen ipv kaas
Of lekker allebeide ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten