ca. 350 gr courgette
200 gr boter
250 gr bruine suiker
150 gr hazelnoten
1 tl koek & speculaaskruiden
3 eieren
250 gr zelfr. bakmeel
vorm van 20cm rond
schil & rasp de courgette
rooster de noten en maal ze fijn
Oven voorverwarmen op 175 (Let op: ik heb hetelucht!)
boter/suiker/kruiden/eieren romig kloppen
courgette & noten erdoor scheppen
en daarna het bakmeel erdoor mengen
vet de vorm licht in met boter
schep het beslag erin
bak de taart 75 min in midden van de oven
*Let op; hij word donker, als je hem Te vind, ff een stukje alu-folie erop leggen.
pas eten als hij afgekoeld is.
En wat nou Nog ietsje lekkerder is,
is et bovenstaande recept te volgen,
in plaats van Courgette doe je : 150 gr geraspte Wortel & 100 gr geraspte Appel
en in plaats van de hazelnoten doe je 150 gr rozijnen
Deze koek moet je eigenlijk eerst invriezen en daarna pas een keer eten
dan issie nog lekkerder... hier haalt hij dat meestal alleen niet..
Je kan ook het 1e recept volgen en half courgette/half wortel doen
en dan rozijntjes erdoor, als je bijv. van beide een restje hebt.
Leef je uit zou ik zeggen...

Geen opmerkingen:
Een reactie posten