MACADAMIA-CHEESECAKE:
Ingredienten voor ca. 18 stukken taart:
150 gram koude boter (ik had zoutloze roomboter)
250 gram bloem
225 gram suiker
zout
4 eieren
400 gram mascarpone
200 gram zure room
1 zakje vanillesuiker
1 klein limonade glaasje jus 'd orange
2 EL maizena
150 gram macadamianoten
5 EL donkerbruine basterdsuiker
5 EL slagroom
Springvorm van 28 cm rond
- Vet de springvorm in met iets boter (vloeibare bakboter)
- Kneed met deeghaken vd mixer 250 gr bloem, 75 gr suiker, snufje zout,1 ei, 150 gr boter (even in stukjes doen vooraf)
- Als alles door elkaar zit nog even met de handen tot een glad deeg kneden
- Dek de kom af met folie en zet +/- 30 min in koelkast.
- Verwarm de oven voor (200 gr Electrisch/175 gr hetelucht)
-Roer de mascarpone, zure room, 150 gr suiker, vanillesuiker, jus 'd orange door elkaar
-Roer er een voor een de overige 3 eieren door
- Roer de maizena erdoor.
- Bekleed de vorm met het deeg en maak een randje langd de zijkant van +/- 1,5 cm
- Prik met een vork gaatjes in het deeg
- verdeel de kaasmassa over de bodem in de vorm
-Bak de taart ca 35 minuten
-Hak de noten grof
-Neem de taart uit de oven
-Strooi eerst de noten over de taart
verdeel dan de bruine suiker erover
druppel hierover de slagroom.
-Zet de oven 25 graden hoger
-Bak de taart nog 10 minuten totdat de suiker is gekaramelliseerd
-Laat de taart 3-4u afkoelen
*Hij is het lekkerste als je hem zo vers mogenlijk eet.
Succes !!
Ingredienten voor ca. 18 stukken taart:
150 gram koude boter (ik had zoutloze roomboter)
250 gram bloem
225 gram suiker
zout
4 eieren
400 gram mascarpone
200 gram zure room
1 zakje vanillesuiker
1 klein limonade glaasje jus 'd orange
2 EL maizena
150 gram macadamianoten
5 EL donkerbruine basterdsuiker
5 EL slagroom
Springvorm van 28 cm rond
- Vet de springvorm in met iets boter (vloeibare bakboter)
- Kneed met deeghaken vd mixer 250 gr bloem, 75 gr suiker, snufje zout,1 ei, 150 gr boter (even in stukjes doen vooraf)
- Als alles door elkaar zit nog even met de handen tot een glad deeg kneden
- Dek de kom af met folie en zet +/- 30 min in koelkast.
- Verwarm de oven voor (200 gr Electrisch/175 gr hetelucht)
-Roer de mascarpone, zure room, 150 gr suiker, vanillesuiker, jus 'd orange door elkaar
-Roer er een voor een de overige 3 eieren door
- Roer de maizena erdoor.
- Bekleed de vorm met het deeg en maak een randje langd de zijkant van +/- 1,5 cm
- Prik met een vork gaatjes in het deeg
- verdeel de kaasmassa over de bodem in de vorm
-Bak de taart ca 35 minuten
-Hak de noten grof
-Neem de taart uit de oven
-Strooi eerst de noten over de taart
verdeel dan de bruine suiker erover
druppel hierover de slagroom.
-Zet de oven 25 graden hoger
-Bak de taart nog 10 minuten totdat de suiker is gekaramelliseerd
-Laat de taart 3-4u afkoelen
*Hij is het lekkerste als je hem zo vers mogenlijk eet.
Succes !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten