Worteltaart met Honing
voor het deeg :
2 eieren
200 gr. Bloem
125 gr. honing
75 gr. bruine basterdsuiker
1 dl olijfolie
250 gram geraspte wortelen
1 tl zuiveringszout
1 tl bakpoeder
1 tl vanillesuiker
1 tl kaneel
1 mespuntje Kardemom
voor het glazuur:
50 gram Mon chou
30 gram Zachte boter
120 gram poedersuiker
1 el vanillesuiker
voor de garnering: geschaafde & geroosterde amandelen
BEREIDING:
Klop de eieren en de suiker tot een romige massa
meng de overige ingredienten erdoor, Behalve de olijfolie & wortelen
meng vervolgens de olijfolie erdoor, daarna de wortelen.
giet het mengsel in een vorm van 22-24cm en bak de taart 30-40 min op 165 graden.
Glazuur:
doe alle ingredienten in een kom en klop ze tot een gladde massa,
spatel deze over de KOUDE taart !
strooi er tot slot de amandelen over.
*Hij smaakt ook Prima zonder de glazuur.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten