700 gr Zelfrijzend Bakmeel
500 gr Donkere Basterdsuiker (Of 300 Suiker/200 Honing)
3 el Koek & Speculaaskruiden
1/4 tl Zout
500 ml Melk
100 gr Roomboter
250 gr gedroogd Fruit (Rozijnen/Abrikoos/Pruim oid) OF 2 el fijngesneden Gember.
2x cakevorm/blik
het Fruit laten wellen in water Of rum of iets anders wat je lekker vind.
Verwarm de oven voor op 150 gr (+20% als je geen hetelucht hebt!)
Vet de vormen in en bestrooi ze met wat Bloem,
de overtollige bloem weg doen, zo dun mogenlijk laagje in de vorm laten.
Zelfr.Bakmeel/Suiker/Kruiden & Zout goed mengen
verwarm de Melk in een steelpan en los de Boter erin op.
Melk iets laten afkoelen en daarna door de droge ingredienten mengen
fruit erdoor scheppen
Bak de koeken 60 minuten in het midden van de oven
*Test dan even met een stokje of ze gaar zijn
Iets te nat maar wel bruin? stukje aluminiumfolie erover en iets langer bakken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten