zondag 23 oktober 2011

Recept voor 2 Kruidcakes

700 gr Zelfrijzend Bakmeel
500 gr Donkere Basterdsuiker (Of 300 Suiker/200 Honing)
3 el Koek & Speculaaskruiden
1/4 tl Zout
500 ml Melk
100 gr Roomboter
250 gr gedroogd Fruit (Rozijnen/Abrikoos/Pruim oid) OF 2 el fijngesneden Gember.
2x cakevorm/blik

het Fruit laten wellen in water Of rum of iets anders wat je lekker vind.

Verwarm de oven voor op 150 gr (+20% als je geen hetelucht hebt!)

Vet de vormen in en bestrooi ze met wat Bloem,
de overtollige bloem weg doen, zo dun mogenlijk laagje in de vorm laten.

Zelfr.Bakmeel/Suiker/Kruiden & Zout goed mengen
verwarm de Melk in een steelpan en los de Boter erin op.
Melk iets laten afkoelen en daarna door de droge ingredienten mengen
fruit erdoor scheppen

Bak de koeken 60 minuten in het midden van de oven
*Test dan even met een stokje of ze gaar zijn

Iets te nat maar wel bruin? stukje aluminiumfolie erover en iets langer bakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten