Dit is mijn favoriet voor bij verjaardagen,
lekker op toastjes of crackertjes.
50 gr gepelde Pistachenoten
250 gr Roomkaas, op Kamertemperatuur
50 gr gedroogde Abrikozen, aan hele kleine stukjes
3 Sjalotjes (Of Lente-uien)
45 gr Zongedroogde Tomaat, fijngesneden
3 el Blad-Peterselie, fijngehakt
Rooster de Nootjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
laat ze afkoelen en snijd ze heel fijn.
doe ze in een kom en meng er daarna de Peterselie door.
Pak een 2e kom, meng hierin de Roomkaas met de Tomaat/Abrikoos/Uitjes
en breng dit op smaak met Zout & Peper.
leg een flink stuk Vershoudfolie op het aanrecht/tafel
verdeel de Noten/Peterselie erover in een vierkant van 20 X 20 cm
schep dan het roomkaasmengsel erop in 20 X 6 cm
rol nu met behulp van de folie de Roomkaasrol op
zorg dat de Noten & Peterselie rondom zitten
Pak een stuk vershoudfolie en wikkel de rol daarin
laat deze 2-3u opstijven in de koelkast voor gebruik.
serveer met toast/crackertjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten