zondag 23 oktober 2011

Gehaktballetjes uit de Oven

Makkelijk als je niet veel tijd hebt !
Als Hapje of op het Buffet doen ze het goed.

50 gr Rozijnen
50 gr ongezouten Pinda's
50 gr Ui, gesnipperd
750 gr Rundergehakt
3 tenen Knoflook, Gepeld
0,5 el citroensap
1 Ei
0,5 tl Zout
2 tl Kerriepoeder
1 tl Koekkruiden
4 el Paneermeel
1 Appel, grof geraspt

Ovenschaal met rand van min. 5 cm hoog.

Neem een grote kom
doe het Gehakt daarin en pers de Knoflook er boven uit
Ei, Citroensap, Zout, Kerrie, Koekkruiden, Paneermeel erbij en meng alles goed.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Nu mogen de Appel, Rozijn, Pinda & Ui er nog goed doorgemengd worden.
maak er nu 16 balletjes van
leg deze tegen elkaar aan in een Niet ingevette ovenschaal!

Zet de schaal in het Midden van de oven
en bak de balletjes in 35 minuten mooi bruin & gaar.

Voor serveren het Vet uit de schaal schenken Of ze op een bord doen.

*Ook hier kan je varieren met wat je door het gehakt doet,
je kan wat pittige Mosterd toevoegen, Of je doet ipv rozijn/ui/pinda wat Tutti-frutti
of fijngesneden gedroogde Abrikozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten