*Let op; in dit recept worden Rauwe eieren verwerkt
en is dus niet geschikt voor Ouderen/Zwangeren*
Voor 8 personen ongeveer.
5 Eidooiers
75 gr Suiker
2 bakjes Mascarpone (a 250 gr)
1 beker Slagroom (125 ml)
8 el Marsala
150 ml Espresso
1 pak Lange vingers (175 gr)
1 pot frambozenjam
Cacaopoeder
Ovenschaal 20 x 20 cm
Vershoudfolie
Klop de Eidooiers met Suiker tot een luchtige Creme
Roer de Mascarpone los en met die met de creme.
neem een 2e kom en doe daar de Slagroom & overige Suiker in en klop dit goed stijf.
spatel het daarna door de Mascarpone-creme
neem een Diep bord en doe daar de (Koude!) koffie & Marsala in
doop de Helft van de Lange vingers daarin en verdeel ze over de bodem van de Ovenschaal
Schep de helft van de Frambozenjam daarop en verdeel die.
verdeel daarover de helft van de Mascarponecreme
bestrooi dit met een laagje Cacao
Doop de resterende Lange vingers in de koffie en verdeel die erover
daarna de Jam erover doen en dan de laatste Mascarponecreme
hierover een laag Cacao strooien
afdekken met Vershoudfolie
en voor gebruik minimaal 2 uur in de Koelkast zetten.
*Tiramisu is Maximaal 1 dag houdbaar in de koelkast*
>Als je het lekker vind kan je andere Jam nemen,
Of bijvoorbeeld fruit toevoegen.
Als ik hem rond de Kerst maak, doe ik er Rode jam in,
maak ik hem rond Pasen, gele jam of perzik,
Of wat dacht je van een laagje Advocaat ?!
Maak er iets van, Succes gegarandeerd !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten