*recept van mn moeder*
Hellig aten wij thuis in Rijssen altijd op Koninginnedag,
mijn moeder maakt het de avond daarvoor
en warmt het voor gebruik op en doet er Witte Rijst bij, heerlijk !!
Dit Recept is voor 2 personen.
+/- 3 ons Varkenspoulet, in blokjes gesneden
1-2 Dikke Uien, gesnipperd
1/2 literblik Perzikken, uitgelekt & in blokjes (Sap bewaren!)
1 klein blikje Tomatenpuree
1 Paprika, in stukjes
Peper & Zout
1 el Ketjap
1 Laurierblaadje
Bak het vlees rondom bruin en voeg daarna de Ui & Paprika toe
en bak deze even mee tot die ook mooi bruin zijn.
Voeg peper/zout & Ketjap toe en roer even goed door
de Tomatenpuree mengen met het sap van de Perzik en erbij schenken
laat dit dan 30-45 min sudderen op laag vuur Met deksel op de pan.
voeg 10 minuten voor het klaar is de Perzikstukjes toe
zodat deze nog even mee kunnen warmen.
Serveer met Witte Rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten