800 gr Kruimige Aardappels, geschild
1 pakje Boursin (150 gr) Of eigen merk Kruidencreme
800 gr Witlof in reepjes
*200 gram (vega) Hamreepjes
100 gr Belegen Of Oude kaas
Ovenschaal van 2 liter, Ingevet.
Kook de Aardappels in 20 minuten gaar
giet ze af, stamp ze fijn en roer de Boursin erdoor.
(Eventueel naar smaak nog wat Zout/Peper erbij)
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kook de Witlorreepjes 5-6 minuten en giet ze af.
Schep de Witlof in de ovenschaal
verdeel de Aardappelpuree erover.
De Ham & Kaas mengen en erover verdelen
Bak de schotel 20-25 minuten in het midden van de oven gaar.
*Ter Variatie,
roer samen met de kruidencreme door de Puree,
2 fijngesnipperde Sjalotten,
1 handje Rozijnen, 1 handje gedroogde Cranberries
en 8 gedroogde Abrikozen, Fijngesnipperd.
volg verder gewoon het recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten