Dit recept is voor 24 hapjes.
4 plakjes Roomboter, Bladerdeeg >Laten ontdooien<
50 gr geraspte Oude kaas
1 tl Paprikapoeder (Of chilipoeder voor meer pit)
1 Ei, losgeklopt
*wat amandelschaafsel Of sesamzaad
Haal de bakplaat uit de oven
verwarm de oven voor op 200 graden
doe de Kaas in een kom en meng de Paprikapoeder erdoor
Leg 2 plakjes Bladerdeeg op een grote snijplank,
bestrijk de plakjes met het losgeklopte Ei
verdeel het Kaasmengsel over de plakjes.
Leg op beide een plakje Bladerdeeg en druk deze iets aan
Snijd ieder bladerdeegpakje in 12 stukjes (Kan ook in 9 als je ze groter wilt, of 16 voor kleiner)
bestrijk iedere bovenkant met het Ei
en doe er een Amandel op Of wat Sesamzaad (Kan ook Zonder!)
Verdeel ze op de Bakplaat (Ik leg er altijd Bakpapier onder ivm smelten kaas)
schuif de bakplaat in het Midden van de oven
en bak ze in ongeveer 15 minuten af.
Je kunt ze lauwwarm eten Of bewaren in een afgesloten trommel.
Denk er wel aan dat ze steeds minder knapperig worden als je ze langer bewaard.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten